Huisartsenpraktijk Van den Boom is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Spoednummer:
0478-641202 keuze 1
Spoednummer: 0478-641202 keuze 1
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Praktijkondersteuning

In onze praktijk zijn praktijkondersteuners werkzaam.
De praktijkondersteuner voor de begeleiding van mensen met een chronische aandoening (somatiek) is gediplomeerd verpleegkundige met een aanvullende opleiding tot praktijkondersteuner.
De praktijkondersteuner voor de begeleiding van mensen met psychische klachten (ggz) is gediplomeerd psycholoog en orthopedagoog.

De praktijkondersteuners ondersteunen de huisarts.

De praktijkondersteuner somatiek verzorgt een deel van de langdurige begeleiding van mensen met chronische aandoeningen zoals: diabetes, astma en COPD. Ook helpt zij mensen die willen stoppen met roken. Verder meet ze oa. bloeddruk, doet ze een 50 + sceening, doppler-onderzoek (vaatonderzoek) en een MMSE-test (geheugentest). De afspraken met haar duren meestal een half uur tot een uur. Hierin is ruimschoots de tijd om elkaar te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Zij zal u begeleiden in het vinden van de beste manier om uw ziekte te behandelen en zij stimuleert u zoveel mogelijk om u te houden aan de gezondheidsadviezen die op u van toepassing zijn.

De praktijkondersteuner ggz begeleidt mensen met psychische klachten en begeleidt behandeltrajecten ADHD. De afspraken met haar duren meestal een half uur.

De praktijkondersteuners en uw huisarts hebben regelmatig overleg met elkaar over het verloop van de behandelingen.